2/14/2017

Be kind.

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always. "
Nuo sanat on pyöriny mun päässä pari viimestä päivää, ja varsinkin tänään ystävänpäivänä. Kassalla päivän töitä tehneenä sen kyllä huomaa miten iso vaikutus hymyllä ja ystävällisillä sanoilla voikaan olla. Voi piristää tuntemattomien - varsinkin yksinäisten päivää, tutustua uusiin ihmisiin ja luoda keskusteluja. Samalla oma mieliala ja asenne saa positiivisen boostin. Kun levittää hyvää ympärilleen niin kyllä sitä myös saa takaisin. Okei, kassatyttönä ainakin jonkin verran sanotaan näin. 
Ennen kaikkea ystävällisyydellä itseä kohtaan on iso vaikutus. Sillä miten puhut omalle keholle, minkälaisia ajatuksia tuotat ja miten kohtelet itseäsi. Omaa fyysistä ja henkistä olemusta tulisi kohdella kuin parasta ystävää. Sen kanssa vietät suurimman osan sun elämästä, se kantaa sua joka päivä eteenpäin. Mun oma itsearvostus on kasvanut hurjasti tämän ymmärrettyäni. Miksi kertoisit itsellesi ilkeitä ajatuksia tai kohtelisit itseäsi huonosti, jos et tekisi niin ystävillesikään? Moni osaa olla kyllä olla ystävällinen muita kohtaan- tai en tiedä onko se aina vaan ollut mulle itselleni helpompaa, mutta entä itseämme kohtaan? Uskon, että kummankin vahvuuden voi myös kääntää vahvistamaan toista. Välitetään, kuunnellaan, rakastetaan, autetaan ja tuetaan niin muita ihmisiä meidän ympärillä kun itseämmekin. Hyvää ystävänpäivää.

2 comments:

 1. Tosi hyvä kirjoitus! :) Mä pidän arvossa ystävällisyyttä, kohteliaita käytöstapoja ja kiltteyttä. Niimpä pyrin aina itse toimimaan kohteliaasti muita kohtaan. Useimmiten ne on ihan pieneltä tuntuvia juttuja, kuten kiitos-sana, oven avaaminen toiselle tai hymy - mutta niillä on kuitenkin suuri merkitys. :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja niimpä, se on pienistä jutuista kiinni :) Ihana blogi sulla!

   Delete